top of page

Hei, jeg heter Fride!

Jeg ble akkurat ferdig med bachelor i Interaksjonsdesign ved Universitetet i Oslo julen 2022 og har en bachelor i Grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo 2020. Jeg er en kreativ sjel og flittig problemløser på jakt etter en engasjerende arbeidsplass! På fritiden liker jeg å lage god mat med gode venner, løse kryssord eller finne roen på hytta i Stavern. Jeg er også veldig glad i å løpe, og får gjerne ut damp på joggetur langs Akerselva eller på tredemølla.

Siden barnsben har jeg vært en ihugga tegner og eksperimentert mye på både skjerm og papir. Etter videregående begynte jeg derfor på kunstfaglige studier. Her vokste det frem en økende interesse formidling og kommunikasjon i meg, som gjorde at jeg forflyttet meg over til studier i grafisk design.

Problemløsing og formidling er det som har engasjert meg mest i arbeidet med visuell kommunikasjon. Særlig fascineres jeg av hvordan selv ørsmå designgrep kan utgjøre store forskjeller. Dette kombinert med en vedvarende nysgjerrighet for teknologi og menneskelig atferd, ledet meg omsider i retning av interaksjonsdesign. Jeg har et stort ønske om å få ta del i utformingen av hvordan teknologi og mennesker møtes, og dette har virkelig motivert meg til å nå søke jobb som interaksjonsdesigner. 

På interaksjonsdesign ved UiO har jeg fått erfaring med å kombinere produksjon og innsikt, samt rette oppmerksomheten mot publikum. Dette er en skaperprosess jeg finner veldig givende. På UiO har jeg og tatt 40 studiepoeng i psykologi, noe som har styrket interessen for hva som bor i oss mennesker og hvordan vi samhandler med teknologi.

Som freelance grafisk designer har jeg måttet jobbe selvstendig og fokusert, samtidig som jeg har kommunisert med og imøtekommet kunder. Ved siden av studiene har jeg også jobbet som kinomedarbeider ved Ringen kino på Grünerløkka i seks år. Jobben på Ringen kino har krevd solid samarbeid og koordinering med andre på arbeidsplassen. Å jobbe på en større kino har lært meg å ha et positivt og oppmerksomt blikk mot både gjester, kolleger og nødvendige gjøremål, samt stødig erfaring med salg og service.

Meg_Portrett1_edited_edited.jpg
dsc07457_edited.jpg
dsc00202_edited.jpg
bottom of page